Een initiatief van Educentrum vzw Startpunt voor opleidingen:
Geniet van dit aanbod:
  • Bescherm jouw laptops ook met Deep Freeze en win tijd!
  • Fyxxilab: Workshops voor leerlingen en leerkrachten over STEM, programmeren en maakonderwijs
  • HuurHardware: Huur laptops, iPads, projectoren, netwerkinfrastructuur, Xbox, ... aan de goedkoopste prijzen

Fyxxi - LEGO Education in het basisonderwijs

Aan de slag met LEGO WeDo en Mindstorms EV3

Inhoud

Inleiding

In deze opleiding krijg je een breed aanbod van mogelijkheden om leerlingen van het basisonderwijs aan de slag te gaan met LEGO Education. 

Inhoud

In deze beginnersworkshop maak je kennis met de mogelijkheden van LEGO Education in het basisonderwijs. Als leerkracht hoef je zelf geen programmeervoorkennis te hebben om aan deze sessie deel te nemen.

Na een korte introductie over het nut van programmeren, ga je aan de slag met LEGO WeDo (1.0 en 2.0) en met de LEGO Mindstorms. 

LEGO WeDo

WeDo is een bouwset waarmee kinderen wetenschap en techniek kunnen ontdekken. Dankzij de combinatie van de veelzijdige LEGO-stenen en de programmeermogelijkheden worden leerlingen aangemoedigd om hun creativiteit de vrije loop te laten.

LEGO Mindstorms EV3

LEGO Mindstorms is een robot die niet alleen zijn omgeving kan verkennen, maar er met behulp van sensoren ook op kan reageren. Je leert niet alleen werken met de educatieve software, maar leert ook hoe je de RobotOnderwijzer kan gebruiken in de klas.

De bedoeling van deze opleiding is om je vertrouwd te maken met de educatieve mogelijkheden van LEGO, zodat je er zelf in je klas mee aan de slag kan.

 

Voorstelling Fyxxilab

Deze opleiding vindt plaats in het Fyxxilab. Dat zorgt voor wat extra's:

  • Voldoende oefenmateriaal
  • Creatieve en innovatieve ruimte, een 'Klas van de toekomst' met verschillende innovatieve STEM & STEAM-tools, ruim ICT-aanbod, ...

    Neem dus zeker ook even een kijkje op www.fyxxi.be!

Resultaat

Na afloop van deze workshop zal je je leerlingen kunnen begeleiden bij het bouwen en programmeren van de verschillende WeDo-sets. Je zal eveneens inzicht hebben in de mogelijkheden van de LEGO Mindstorms, en in staat zijn om de robot samen met je leerlingen te kunnen programmeren en in te zetten in je lessen.

Verplichte kennis/vaardigheid

Dit heb je minstens nodig om de opleiding te kunnen volgen.

Basisvaardigheden computergebruik.

Doelgroep

Leerkracht - Docent
Pedagogisch ICT-coördinator
Zorgcoördinator
Pedagogisch begeleider

Onderwijstypes

Lager onderwijs
Buitengewoon lager onderwijs