Een initiatief van Educentrum vzw Startpunt voor opleidingen:
Geniet van dit aanbod:
  • Bescherm jouw laptops ook met Deep Freeze en win tijd!
  • Fyxxilab: Workshops voor leerlingen en leerkrachten over STEM, programmeren en maakonderwijs
  • HuurHardware: Huur laptops, iPads, projectoren, netwerkinfrastructuur, Xbox, ... aan de goedkoopste prijzen

Computerbeheer: Nooit meer herinstalleren of images terugzetten!

Win tijd voor nuttigere taken dankzij Deep Freeze en Ninite Pro

Inhoud

Deze workshop

  • start om 13:30 stipt. Wees aanwezig om 13:15.

  • eindigt pas om 17:45.

Het wordt dus een heel uitgebreide workshop waarbij je concreet en praktisch aan de slag gaat en de software tot in details leert kennen. Daardoor is er ook ruimte tot vraagstelling.

Inleiding

Maar al te vaak moet een ICT coördinator zich bezighouden met het herinstalleren van computers of het oplossen van de meest uiteenlopende computerproblemen zodat er geen tijd meer overblijft om bezig te zijn met visie & beleid. Imaging technologieën zoals Ghost zijn slechts een deel van de oplossing. 

Inhoud

We leren hoe je met het pakket "Deep Freeze" het probleem van "configuratiedrift" oplost. Zowel de standaard versie als de enterprise (netwerk) versie komen aan bod. We gaan dieper in op data redirection zodat gegevens toch permanent kunnen bewaard worden en ook de integratie met AntiVirus software wordt onder de loep genomen.

Deep Freeze maintenance events zijn ideaal om een PC up to date te houden (Windows Update) maar nu kan je ook alle andere typische software zoals Flash, Reader, Java, Chrome, Firefox etc automatisch bijwerken naar de meest actuele versie dankzij de integratie met Ninite PRO wat we ook zullen aanleren.

Tot slot connecteren we met "de cloud" en bekijken we de mogelijkheden die Deep Freeze Cloud te bieden heeft!

Voor zij die Deep Freeze en/of Ninite Pro reeds gebruiken maar nog niet geupgrade hebben naar versie 8.2x is de opleiding een ideale gelegenheid om kennis te maken met de vele nieuwe features zoals push&launch, de upgrade procedure en de Windows 10 specifieke eigenschappen van versie 8.3

Resultaat

Na deze sessie zal je in staat zijn om de computers die je beheert op school permanent beschikbaar te maken zonder ooit nog te moeten herinstalleren of images te moeten terugzetten. Een computer zal na elke herstart steeds weer in de staat zijn zoals u hem oorspronkelijk installeerde en voorzien van de meest up-to-date software. Leerkrachten zullen ten volle gebruik kunnen maken van computers in de klas zonder enig oponthoud.

Verplichte kennis/vaardigheid

Dit heb je minstens nodig om de opleiding te kunnen volgen.

Installatie & configuratie van Microsoft Windows

Mooi meegenomen

Met deze kennis/vaardigheid heb je wat voorsprong, maar het is niet strikt nodig.

Kennis van Oracle VirtualBox

Site(s) met meer info

Doelgroep

Technisch ICT-coördinator

Onderwijstypes

Alle onderwijstypes