Een initiatief van Educentrum vzw Startpunt voor opleidingen:
Geniet van dit aanbod:
  • Bescherm jouw laptops ook met Deep Freeze en win tijd!
  • Fyxxilab: Workshops voor leerlingen en leerkrachten over STEM, programmeren en maakonderwijs
  • HuurHardware: Huur laptops, iPads, projectoren, netwerkinfrastructuur, Xbox, ... aan de goedkoopste prijzen

Combinatie van het SMART Board met SMART Response/tablets/smartphones

Integreer stemkastjes, smartphones en tablets met het SMART Board in de klas.

Inhoud

Met de technische (r)evolutie inzake didactisch ICT-materiaal, is lesgeven anno 2013 geen makkelijke klus voor leerkrachten.  SMART Board, tablet, sociale media, smartphone, ... het zijn allemaal middelen om je les interactiever te maken. In deze sessie bekijken we de verschillende mogelijkheden van integratie.

Met het gebruik van SMART Response VE wordt gepeild naar de voorkennis of meningen van de leerlingen met behulp van clickers, smartphones, tablets of PC's. Toetsafnames kunnen stante pede gecorrigeerd worden zodat gerichte feedback gegeven wordt aan de leerling. Resultaten worden in een digitaal leerlingendossier bewaard.

Daarnaast bekijken we de integratie van de iPad met het SMART Board. Via SMART Bridgit wordt iedereen actief betrokken bij de les en wordt het SMART Board als centraal punt aanschouwd.  De leerlingen maken lesnotities of vullende opdrachten in via de Notebookapplicatie.

Iedereen betrokken bij dezelfde vraagstelling? Maak gebruik van Extreme Collaboration waarbij de antwoorden/meningen van de leerlingen gelijktijdig op het SMART Board verschijnen. Het bewerken, groeperen, opstarten van klasgesprekken, peilen naar voorkennis, ... het biedt vele mogelijkheden in je les.

Mindmapping op het SMART Board door middel van je GSM/tablet,  Verzamel de opmerkingen van de leerlingen in een woordwolk, ... het zijn maar enkele voorbeelden die we tijdens deze workshop onderzoeken.

 

Resultaat

Na deze sessie ontdek je de meerwaarde van de SMART Software (Notebook 11 - SMART Response en SMART Bridgit) in combinatie met een tablet. Je brengt het lesgeven naar een hoger niveau door deze toepassingen. Met de introductie van Extreme Collaboration en de Notebook Applicatie op de iPad wordt iedereen actief betrokken bij het lesgebeuren.

Verplichte kennis/vaardigheid

Dit heb je minstens nodig om de opleiding te kunnen volgen.

  • Basisvaardigheden computergebruik en internet
  • Basisvaardigheden SMART Board: reeds 1 jaar ervaring met het SMART Board

Mooi meegenomen

Met deze kennis/vaardigheid heb je wat voorsprong, maar het is niet strikt nodig.

Kennis van tablets/Smartphones is een pluspunt, maar niet noodzakelijk.

Site(s) met meer info

Doelgroep

Iedereen

Onderwijstypes

Alle onderwijstypes