Een initiatief van Educentrum vzw Startpunt voor opleidingen:
Geniet van dit aanbod:
 • Bescherm jouw laptops ook met Deep Freeze en win tijd!
 • Fyxxilab: Workshops voor leerlingen en leerkrachten over STEM, programmeren en maakonderwijs
 • HuurHardware: Huur laptops, iPads, projectoren, netwerkinfrastructuur, Xbox, ... aan de goedkoopste prijzen

Actief met het ActivBoard ! Basistraining

Aan de slag met ActivInspire

Inhoud

Digiborden vervangen meer en meer onze krijtborden.

Sta je op een dag zelf aan zo’n bord ? Misschien wel een ActivBoard ? Laat je niet doen.  Gebruik het bord waarvoor het dient. Ga de uitdaging aan en je zal merken dat het ActivBoard een echt plezier is om mee te werken !

Beschik je als leerkracht nog niet over een digibord ? Kom kijken naar de mogelijkheden die een ActivBoard biedt. Wellicht sta je wat later met je verlanglijstje bij de directie.

Vraag je je als directie af hoe je het rendement van een investering in Activboards kan verhogen ? Kom zelf eens kijken of/en vraag een opleiding op locatie aan.

Deze opleiding wordt gegeven door een gecertificeerd trainer voor ActivInspire. Het lesmateriaal en lesverloop is gebaseerd op de basistraining voor ActivInspire die je kan volgen aan The ActivAcademy.

ActivInspire is de software die geleverd wordt bij het ActivBoard. De software kan (voor de pro-versie: mits aanschaf van de nodige licenties) echter ook gebruikt worden op andere digiborden .

Het lesverloop is vooral heel praktisch opgevat. Na een introductie ga je zelf aan de slag, gedeeltelijk aan het bord, gedeeltelijk op een laptop. Je eigen toestel meebrengen wordt warm aanbevolen maar is zeker niet verplicht. Deze sessie is ook uitermate geschikt om op locatie te gegeven. In dat geval kunnen enkele lokalen met Activboards tegelijkertijd gebruikt worden.

Resultaat

Na deze sessie kan je:

 • De software ActivInspire installeren en configureren.
 • Het resource pack met daarin een schat aan extra’s downloaden en installeren
 • Het ActivBoard aansluiten en kalibreren.
 • Het bord gebruiken als een “krijtbord PLUS”: beschrijven, gommen, pendikte, kleurkeuze, lijnen trekken, vormen tekenen, een achtergrond instellen (bv. notenbalken), … . Kortom: alles wat je op je gewoon bord ook kon, met net dat tikkeltje extra.
 • Het rolgordijn en de spotlight gebruiken
 • Afbeeldingen invoegen en manipuleren
 • Teksten en hyperlinks invoegen
 • Wiskunde gereedschappen gebruiken: passer, gradenboog en geodriehoek

Tenslotte is deze sessie een prima voorbereiding op de dieptetraining ActivInspire.

Verplichte kennis/vaardigheid

Dit heb je minstens nodig om de opleiding te kunnen volgen.

Dit is een basissessie. Er is geen voorkennis verplicht. Beschik je al over heel wat kennis (kijk hierboven onder “resultaat”) dan kan je overwegen de dieptetraining te volgen.

Doelgroep

Iedereen

Onderwijstypes

Alle onderwijstypes